شیرآلات یکی از پرکاربردترین قطعات در سرویس بهداشتی است که تنوع بالایی دارد. شیر هوشمند امروزه به خصوص در مکان های عمومی محبوب شده و برای استفاده در مکان های عمومی ساده تر و بهداشتی تر است. در این مقاله ویژگی های شیر هوشمند و مزایا و معایب آن را بررسی میکنیم.
شیرآلات هوشمند چیست؟
به طور کلی شیر ها به کمک پیچ یا اهرم ها باز و بسته میشوند. شیرهای هوشمند به کمک سنسور کار میکنند و نیاز به برخورد دست با شیر نیست و به کمک سنسور مادون قرمز شیر باز و بسته میشود. منبع انرژی این شیر ها نوعی باتری است که در مصارف خانگی بین دو تا پنج سال عمر میکند و بسته شدن شیر ها طبق زمان بندی اتفاق می افتد. این شیرها به دلیل استفاده از باتری در زمان قطعی برق هم قابل استفاده اند.
انواع شیر هوشمند
شیر هوشمند چشمی: این مدل شیر ها از آلیاژ برنج و سرب ساخته شده و با دریافت سیگنال باز و بسته میشود. شیرهای چشمی به صورت خودکار قطع میشوند، به این صورت که در صورت ثابت ماندن جسم مقابل حسگر شیر، با توجه به زمانبندی از قبل مشخص شده جریان آب را قطع میکند.
شیر لمسی: این مدل از آبکاری کروم و برنج ساخته شده و حسگرهای بسیار قوی دارند که با نزدیک شدن هر جسم به آن شیر باز میشود.
شیر هوشمند هندزفری: این مدل شیر ها علاوه بر سنسور پدال هم دارند که بیشتر در مساجد و بیمارستان ها مورد استفاده اند. به کمک پدال میتوان شیر را بدون دخالت دست باز کرد.
مزایای شیرآلات هوشمند
- جلوگیری از انتشار باکتری
- صرفه جویی در مصرف آب
- تمیز ماندن شیر و نماندن رد انگشت
- کنترل شیر پدون دخالت دست
- تشخیص راحت نشتی آب
- تنظیم راحت دما
معایب شیرآلات هوشمند
- قیمت بالا
- تعمیر سخت
- دردسر قطعی برق
برای اطلاع از جدیدترین محصولات و خدمات فروشگاه میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.