امروزه در صنعت ساختمان متریال های متنوعی وارد بازار شده که برای کاربری های متفاوت و نیاز های متفاوت انتخاب های زیادی وجود دارد. سنگ ها همیشه یکی از پر طرفدارترین متریال ها در صنعت ساختمان بوده و امروزه تنوع بسیار بالایی پیدا کرده است. در این مقاله بررسی میکنیم سنگ مصنوعی چیست و چه کاریرد هایی دارد.
سنگ مصنوعی چیست؟
سنگ مصنوعی جایگزینی برای سنگ های طبیعی است که مواد تشکیل دهنده آن شامل سیمان، خرده های سنگ طبیعی، ماسه، رزین، رنگ دانه، پلیمر و … است. این مواد پس از ترکیب شدن در قالب های مخصوصی ریخته میشود و تحت شرایط خاص پخته میشود که در نهایت ظاهری مثل سنگ طبیعی پیدا میکند. ساخت این سنگ ها به کمک پیشرفت تکنولوژی میسر شده است. این سنگ ها به دلیل ویژگی های مشابهی که با سنگ طبیعی دارند قابل استفاده در فضای داخلی و خارجی اند. یکی از بهترین قابلیت های این مدل سنگ ها امکان ساخت آن در ابعاد مورد نیاز کارفرما است. همچنین وزن این سنگ ها نسبت به سنگ طبیعی به مراتب کمتر است و قابلیت تولید آن به صورت شیت و اسلب وجود دارد.
ویژگی های سنگ مصنوعی
روند ساخت این سنگ ها از نظر زحمت و هزینه بسیار ساده تر و بهتر و مقرون به صرفه تر از سنگ های طبیعی است و استحکام آن با توجه به محل مورد استفاده در روند ساخت قابل تغییر است. همچنین ایجاد برش و حفره در این سنگ ها بسیار ساده تر است. برخی از مدل های سنگ مصنوعی امکان خم شدگی دارند و نصب آن ها ساده تر است. تنوع در طرح و رنگ و امکان سفارشی سازی نیز از دیگر قابلیت های این مدل سنگ ها است. یکی از بهترین ویژگی های این سنگ ها مقاومت بالا در برابر فرسایش و آب است و ضخامت آن نسبت به سنگ های طبیعی میتواند کمتر باشد.
مزایای سنگ مصنوعی
این سنگ ها نسبت به سنگ طبیعی مزایایی دارد که شمال موارد زیر است:
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- مقاومت بالا در برابر ضربه و خط و خش و امکان ترمیم خط های ایجاد شده روی آن
- مقاومت بالا در برابر حرارت و گرما
- نظافت ساده تر به دلیل نداشتن خلل و فرج
- آنتی باکتریال بودن به دلیل عدم نفوذ آب و گرد و خاک به واسطه کم بودن درز ها و عدم وجود خلل و فرج
- عدم محدودیت در رنگ و سایز و امکان سفارشی سازی
- امکان ساخت برخی از مدل ها در محل
- وزن آن نسبت به ستگ طبیعی کمتر است
- ضخامت کمتر نسبت به سنگ طبیعی و عدم محدودیت در استفاده در فضاهای خاص
- امکان استفاده در فضاهای داخلی و خارجی
- نصب آسان
- چسبندگی بالا
معایب سنگ مصنوعی
این سنگ معایب زیادی ندارد و بهتر است تنها در زمان استفاده جسم داغ را مستقیما روی آن قرار ندهید تا کدر نشود و در برابر خط و خش از آن محاظت کنید.

تفاوت سنگ مصنوعی و سنگ طبیعی
سنگ های مصنوعی به دلیل وزن کمتری که نسبت به سنگ طبیعی دارند قیمت مناسب تری هم دارند و در روند ساخت آن ها استحکام سنگ قابل تغییر و افزایش است اما در سنگ های طبیعی امکان افزایش استحکام وجود ندارد. سنگ های طبیعی به مرور زمان دچار فرسایش و تغییر رنگ میشوند اما سنگ های مصنوعی به دلیل عدم وجود تخلخل امکان فرسایش و تغییر رنگ در آن بسیار کم و کند است. همچنین تنوع طرح و رنگ در سنگ های مصنوعی بسیار بالاتر از سنگ طبیعی میباشد.
کاربرد سنگ مصنوعی
این سنگ ها به دلیل قابلیت های خود هم در فضاهای داخلی و هم خارچی قابل استفاده است. از این سنگ به عنوان دیوار پوش، صفحه کابینت، کف پوش، دکوراتیو، سقف، ستون،پله، کانتر، سرویس بهداشتی و … استفاده میشود.
انواع سنگ مصنوعی
این مدل سنگ هم انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:
سنگ کورین
این مدل سنگ مصنوعی از آلومینیوم تری هیدرات، رنگ دانه، رزین و مواد معدنی ساخته شده که قابلیت فرم پذیری بالایی دارد و برای فضاهایی که میخواهید فرم خاصی را اجرا کنید بسیار گزینه مناسبی است. به کمک این مدل میتوانید انواع دیوار ها حتی دیوار های کرو، کانتر ها و سرویس بهداشتی و روشویی ها را اجرا کنید.
سنگ اونیکس
مهمترین و بارزترین ویژگی سنگ اونیکس قابلیت رد کردن نور از خود است که برای فضاهای داخلی بسیار گزینه مناسب و منحصر به فردی است و بیشتر برای طراحی و اجرای تی وی وال، آسانسورها و کانتر ها استفاده میشود و به واسطه نوری که در پشت آن تعبیه میشود فضای زیبایی خلق میشود.طرح و رنگ این سبک بسیار متنوع است.
تراورتن مصنوعی
تراورتن با موادی مثل شن و ماسه، پودر سنگ، پوکه های معدنی و رنگ قابل مصنوعی سازی است و برای تولید آن از مواد شیمیایی استفاده نمیشود. همچنین تاورتن مصنوعی تراکم بالایی دارد و جذب آب در آن تقریبا صفر است که مقاومت آن نسبت به مدل طبیعی بیشتر است و برای نمای ساختمان گزینه بسیار مناسبی است.

سنگ کوارتز مصنوعی
سنگ کوارتز هو نوع مصنوعی دارد هم نوع طبیعی که در نوع مصنوعی آن ایراردات و مشکلات مدل طبیعی اصلاح شده است. از این مدل سنگ میتوان برای کانتر و دیوارپوش استفاده کرد. تنها نکته منفی دربازه این مدل سنگ مصنوعی عدم امکان ترمیم آن است.
سنگ مرمر
برای ساخت سنگ مرمر مصنوعی از دانه های سنگ مرمر طبیعی، رزین و مواد پرکننده استفاده میشود و از نظر ظاهری بسیار مشابه مرمر طبیعی است. این مدل مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش و خوردگی دارد و نگهداری آن ساده تر است و قیمت آن نسبت به مرمر طبیعی مناسب تر است. از مرمر مصنوعی برای سقف، کف و دیوار پوش میتوان استفاده کرد.
سمنت پلاست
برای ساخت این مدل سنگ مصنوعی از ترکیب سیمان سفید با ماسه، پلی استر و پودر سنگ استفاده میشود و در قالب ریخته میشود. برای ساخت این سنگ به کمک رنگدانه های میتوان رنگ های زیادی تولید کرد و برای کف پوش، نمای ساختمانستون ها، موزاییک و … قابل استفاده است. وزن این محصول نسبت به مدل های طبیعی به طرز قابل توجهی کمتر است و باعث کاهش وزن کلی بنا میشود. این سنگ عایق صوتی و حرارتی هم میباشد.
تکنولوژی ساخت سنگ مصنوعی
مواد تشکیل دهنده سنگ های مصنوعی اغلب خرده سنگ های طبیعی و مواد طبیعی است که به کمک افزودنی ها مقاومت و ویژگی های آن نسبت به سنگ طبیعی بهتر میشود و به صورتی است که میتوان از آن ها هم در فضای داخلی و هم خارجی استفاده کرد. برای ساخت این مدل سنگ ها درصد بالایی مواد معدنی استفاده میشود و با خرده سنگ های طبیعی مثل کوارتز، مرمر و … ترکیب میشود. موادی مثل پلیمر و رزین نقش چسبندگی را برای این مواد ایجاد میکنند که به همین علت مقاومت سنگ ها افزایش پیدا میکند.
نتیجه گیری
در این مقاله با ویژگی ها و کاربردهای سنگ مصنوعی آشنا شدید و اکنون میدانید این سنگ ها علاوه بر زیبایی و تنوع بالا مقاومت بسیار زیادی هم دارند که میتوان در انواع فضاها با توجه به نیاز خود از آن استفاده کرد. بنابراین باتوجه به سلیقه و خواسته خود میتوانید از این سنگ ها در فضای داخلی یا خرجی ساختمان خود استفاده کنید.
برای اطلاع از جدیدترین محصولات و خدمات فروشگاه میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.